nieuws

Nederland at in 2005 weer vaker ‘out-of-home

Industrienieuws

Maaltijden moeten gezond en lekker zijnLONDEN – Nederlanders eten hun maaltijden steeds vaker buiten de deur. Ons land staat zelfs op de derde plaats van ‘uit-eters’. Groot-Brittannië en de Verenigde Staten gaan ons voor, meldt onderzoeksbureau Datamonitor.

Vooral ontbijt en lunch wordt steeds vaker elders genuttigd. Deze trend hangt samen met het hectische leven wat veel mensen leiden. Veel tijd om ’s ochtends of ’s middags binnenshuis te eten, is er niet meer.

Buiten de deur eten wordt door de consument dan ook nauwelijks meer gezien als een ‘uitje’; volgens Datamonitor kan tegenwoordig beter worden gesproken over een ‘betaalbare optie’.

Overigens willen de consumenten, ondanks dat ze een haastig leven buiten de deur leiden en kiezen voor gemak, niet inleveren op de kwaliteit van het eten. Gezondheid blijft de komende jaren een belangrijk thema. Foodservicebedrijven moeten dan ook verdergaand inzetten op verse en gezonde producten.

Reageer op dit artikel