nieuws

Moslim weigert werk bij Compaxo

Industrienieuws

GOUDA – Een moslim uit Gouda wil onder geen beding voor de plaatselijke vleeswarenfabrikant Compaxo werken. Een conflict hierover liep zodanig uit de hand, dat de man deze week voor de rechter moest verschijnen.

Moslim weigert werk bij Compaxo

GOUDA – Een moslim uit Gouda wil onder geen beding voor de plaatselijke vleeswarenfabrikant Compaxo werken. Een conflict hierover liep zodanig uit de hand, dat de man deze week voor de rechter moest verschijnen.

De Gouwenaar wilde niet bij Compaxo werken, omdat daar varkensvlees wordt verwerkt. De kwestie met zijn werkgever, sociale werkvoorziening Promen, liep zo hoog op dat een gesprek uitmondde in een handgemeen, ontslag en een arrestatie.

Binnenwerk
‘Ik had vóór mijn vakantie drie maanden in de plantsoenendienst gewerkt. Dat was veel beter. Deze keer moest ik binnenwerk gaan doen. Al na een dag wilde mijn chef me naar Compaxo sturen’, legde de man aan de politierechter uit. ‘Dat wilde ik niet vanwege mijn geloof. Ik kon ook naar het uitzendbureau gaan. Dan zou ik bovendien veel meer verdienen.’

Boos
De kwestie werd bij Promen hoog opgenomen. De directe chef van de Gouwenaar was boos omdat hij pas van het geloofsbezwaar hoorde toen er met de afdelingsmanager over werd gesproken. Uit boosheid duwde de Gouwenaar zijn chef in een bloembak.

Werkstraf
Volgens het politierapport maakt de imam overigens geen bezwaar tegen het werken in een slachterij. Zolang het varkensvlees maar niet wordt gegeten.

Vanwege vele onduidelijkheden in het dossier legde de rechter uiteindelijk een voorwaardelijke werkstraf van veertig uur op.

Lees ook:
Turkije heeft zijn eerste varkensvleesfabriek (29 november 2008)
Moslims naar rechter om broodje ham (29 oktober 2007)
Moslims huiveren voor petfood-fabriek
 (1 augustus 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over moslims
Alle berichten over Compaxo

Reageer op dit artikel