nieuws

Mogelijk eerste Franse pluimveebedrijf H5N1

Industrienieuws

PARIJS – De ook voor mensen gevaarlijke H5N1-variant van de vogelgriep is in Frankrijk mogelijk overgeslagen naar een pluimveebedrijf.

Het betreft een kalkoenenboerderij in het oostelijke departement Ain, waar al eerder twee besmette wilde vogels waren gevonden. Het bedrijf is van de buitenwereld afgesloten. Alle 11.000 kalkoenen worden uit voorzorg afgemaakt.

Als de verdenking juist blijkt te zijn, is het de eerste keer dat een Frans pluimveebedrijf is getroffen door H5N1. Frankrijk is de grootste producent van gevogelte in de Europese Unie. De eerste uitslagen van het onderzoek onder de zieke vogels worden vrijdag verwacht. Parijs wil eveneens vrijdag beginnen met het inenten van pluimvee dat niet is opgehokt. (ANP)

Klik hier voor alle berichten over de vogelgriep

Reageer op dit artikel