nieuws

Moeder serveert vlees levend zoontje

Industrienieuws

BRNO – In Tsjechië is het proces begonnen tegen een vrouw uit Brno die haar 8-jarig zoontje deels vilde en het vlees aan haar familieleden serveerde.

Moeder serveert vlees levend zoontje

BRNO – In Tsjechië is het proces begonnen tegen een vrouw uit Brno die haar 8-jarig zoontje deels vilde en het vlees aan haar familieleden serveerde.

Klara Mauerova (foto), brak in tranen uit in de rechtszaal terwijl ze toegaf dat ze haar zoontje Ondrej (8) en zijn 10-jarig broertje Jakub had gefolterd.

De 34-jarige moeder hield haar kinderen maandenlang gevangen in de kelder, boeide ze en liet ze soms dagenlang in hun eigen urine staan.

Levend gevild
Ook werd de jongste levend, gedeeltelijk gevild, waarna de familieleden het rauwe vlees opaten als religieuze cultus. De familie behoort tot een bizarre religieuze sekte.

De twee jongens, die de martelingen overleefden, vertelden hoe hun moeder en familieleden sigarettenpeuken op hun huid uitdrukten, met riemen sloegen en hen probeerden te verdrinken. De jongens werden gedwongen zichzelf te snijden en werden ook seksueel misbruikt.

Babymonitor
De zaak kwam aan het licht toen een buurman een babymonitor installeerde om zijn pasgeboren kind in het oog te kunnen houden. Het toestel pikte echter niet het eigen signaal maar dat van een identiek toestel bij de  buren op. De beelden toonden hoe de één van de jongens werd afgerammeld.

Mauerova had de monitor waarschijnlijk geïnstalleerd om er vanuit de keuken van te kunnen ‘genieten’. De buurman waarschuwde de politie, die de jongens kon bevrijden.

De folterpraktijken werden georkestreerd via sms’jes door de sekteleider, die ‘de dokter’ wordt genoemd. De zus van de moeder nam ook deel aan de folteringen. Zij staan allen terecht.

Lees ook:
Australisch-Nederlandse kippenvleesbaas doodt vriend (28 mei 2008)
Dikke moordenaar eist meer eten in cel (30 april 2008)
Canadese ‘slachter’ schuldig aan zes moorden (10 december 2007)
Boete voor flamberen gast (13 april 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Andere opmerkelijk berichten

Reageer op dit artikel