nieuws

‘Minder zout in eten afdwingen

Industrienieuws

DEN HAAG – Als de voedingsindustrie niet snel het zout- en vetgehalte omlaag brengt, neemt het kabinet wettelijke maatregelen.

‘Minder zout in eten afdwingen

DEN HAAG – Als de voedingsindustrie niet snel het zout- en vetgehalte omlaag brengt, neemt het kabinet wettelijke maatregelen.

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid geeft de producenten tot eind dit jaar om hun leven te beteren, meldt De Volkskrant vandaag. Uit recent onderzoek blijkt dat 85 procent van de Nederlanders te vet en te zout eet. Schippers vindt dat de reductie daarvan niet snel genoeg gaat. Zij wil de producenten nog een kans geven ‘want als de industrie meewerkt, is het resultaat beter’, schrijft de minister aan de Tweede Kamer. Die debatteert vandaag met de minister over gezonder leven.

De richtlijn is 6 gram zout per dag. Volwassen mannen eten dagelijks gemiddeld 9,9 gram zout en vrouwen 7,5 gram, mede doordat ook de dagelijkse voedingsmiddelen zoals brood te veel zout bevatten.

Lees ook:
Slagers werken aan zoutreductie

Reageer op dit artikel