nieuws

Minder dioxine en pcb’s in voedsel

Industrienieuws

BRUSSEL (ANP) – In voedsel en veevoer zitten minder dioxines en pcb’s dan pakweg zo’n 10 jaar geleden.

BRUSSEL (ANP) – In voedsel en veevoer zitten minder dioxines en pcb’s dan pakweg zo’n 10 jaar geleden.

De schadelijke stoffen, die kanker kunnen veroorzaken, komen 16 tot 79 procent minder voor in onderzochte producten in de periode 2008-2010 in vergelijking met de jaren 2002-2004. Dat meldde de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid in Brussel woensdag. Voedsel en voer van dierlijke oorsprong bevatten de hoogste hoeveelheden, met paling en lever van vis als uitschieters.

Eieren van kippen uit legbatterijen zijn aanzienlijk minder vervuild dan de eieren van andere kippen, bijvoorbeeld uit de vrije uitloop. Ook wilde zalm en forel bevatten meer giftige stoffen dat de gekweekte exemplaren.
 

Reageer op dit artikel