nieuws

Milieudefensie geeft actie tegen Vion niet op

Industrienieuws

Milieudefensie wil Vion met boomstammen blokkerenAMSTERDAM – Milieudefensie wil met een hoger beroep alsnog een blokkade bij slachtbedrijf Vion afdwingen.

Vrijdag verbood de rechter in Den Bosch een voor dinsdag geplande blokkade van de Vion-slachterij in Boxtel. Milieudefensie wil met de actie bereiken dat het bedrijf stappen zet om misstanden bij de teelt van veevoersoja in Brazilië uit te bannen.

De hinder van een blokkade staat in geen verhouding tot de schade die in het Amazonegebied wordt aangericht, stelt Milieudefensie. ‘Die afweging is door de rechter niet evenwichtig gemaakt, we willen graag dat dit alsnog gebeurt. Mocht Vion in de tussentijd alsnog concrete verbeteringen bereiken, dan zijn wij bereid om af te zien van de voorgenomen blokkade.’

Lees ook:
Foodreuzen stoppen met foute soja

Rechter verbiedt blokkade bij Vion

Vion wil met geding blokkade Milieudefensie tegengaan

Boomstammen voor barricade Vion

Reageer op dit artikel