nieuws

Messenslijper van EK uitbenen Peter Blom

Industrienieuws

PUTTEN – Als er iemand is die weet hoe om te gaan met slagersmessen is het Peter Blom. De Puttenaar werd in 2009 Europees Kampioen uitbenen en heeft nu een messenslijper op de markt gebracht: Blom.

Messenslijper van EK uitbenen Peter Blom

PUTTEN – Als er iemand is die weet hoe om te gaan met slagersmessen is het Peter Blom. De Puttenaar werd in 2009 Europees Kampioen uitbenen en heeft nu een messenslijper op de markt gebracht: Blom.

Peter Blom was in augustus 2009 in het Duitse Rheda-Wiedenbrück, de thuishaven van vleesverwerker Tönnies, de eerste Nederlander die de titel won. Hij bleek in de finale de snelste en de netste uitbener van Europa.

Het succes in Rheda-Wiedenbrück is voor een groot deel te danken aan de wijze waarop Blom met zijn messen omgaat. Elke seconde telt tijdens zo’n kampioenschap en dan moet het mes onberispelijk zijn. ‘Het lijkt zo simpel maar er gaat veel schuil achter de wereld van het mes,’ zegt Blom. ‘Ik heb veel uitbeners zien gaan en komen omdat ze onvoldoende aandacht besteden aan het slijpen van de messen. Vandaar dat ik een messenslijper heb ontwikkeld.’

Een reportage over Peter Blom en de door hem ontwikkelde messenslijper in Vleesmagazine van mei, dat deze week verschijnt.

Reageer op dit artikel