nieuws

Meer vleeszorgen in Noorwegen

Industrienieuws

Bacteriën tierden welig in Noors slachthuisOSLO – De voedsel- en warenautoriteit in Noorwegen heeft een deel van de productie in een slachthuis in Froland stilgelegd nadat met miljoenen bacteriën besmet hondenvoer was gevonden in een hal waar ook vlees voor menselijke consumptie werd uitgesneden. Ook de E.coli bacterie werd aangetroffen.

Volgens de directie van het slachthuis was het de bedoeling geweest het vlees te vernietigen. ‘Maar het is per ongeluk tóch in de productie terechtgekomen.’ Het vlees bevatte 15 million bacteriën per gram vlees. In vlees voor menselijke consumptie is niet meer dan 500 per gram toegestaan.

De voedselautoriteit legde de productie onmiddellijk stil uit vrees dat het besmette hondenvoer in contact kwam met het vlees voor humane consumptie.

Vorige week stierf in Noorwegen een 4-jarig kind nadat het gehakt had gegeten van de Lidl. Het vlees bleek te zijn besmet met E.coli 103.

Lees ook:
Dodelijk gehakt in Noorse Lidl

Reageer op dit artikel