nieuws

Medewerkster Pingo wint prijs met antislipstrips

Industrienieuws

ZOETERMEER – Antislipstrips op open afstapjes. Dat idee van Janny op den Dries van Pingo in Goor, is een van de simpele oplossingen die won in de campagne ‘Laat merken hoe je gezonder kunt werken’ van de vleessector.

Medewerkster Pingo wint prijs met antislipstrips

ZOETERMEER – Antislipstrips op open afstapjes. Dat idee van Janny op den Dries van Pingo in Goor, is een van de simpele oplossingen die won in de campagne ‘Laat merken hoe je gezonder kunt werken’ van de vleessector.

De strips moeten voorkomen dat personeel uitglijdt.

In de sector vleeswaren won Samuel van der Laak van Stegeman in Wijhe. Hij had het idee om arbozaken onder de aandacht te brengen via communicatiemiddelen, als de kabelkrant, posters, placemats, bijsluiters bij salarisstroken, koffiebekers en intranet.

In de sector vlees was Rob Mulderij van Ekro in Apeldoorn de winnaar. Zijn idee was om posters op te hangen met de juiste lichaamshouding, zodat rugklachten kunnen worden voorkomen.

Tips en ideeën
In de campagne ‘Laat merken hoe je gezonder kunt werken’ werd medewerkers in de vlees-, vleeswaren- en pluimveeverwerkende industrie gevraagd om met handige tips en ideeën te komen, bijvoorbeeld rond minder ongevallen, lager ziekteverzuim en een betere werksfeer.

Een vakjury lette op originaliteit, maar ook op de praktische uitvoerbaarheid van de ideeën. De prijswinnaars ontvingen alle drie een lcd-tv.

Binnenkort komt er een nieuwe arbo-catalogus, met praktische informatie over de diverse werksituaties in de sectoren en hoe om te gaan met de daarbij behorende risico’s, om zo veilig en gezond werken te stimuleren..

Lees ook:
Pr-bureau moet imago vleesbedrijf oppoetsen (26 juni 2008)
Extra controles op uitbuiting Polen (24 januari 2008)
PVE houdt vleessector worst voor (18 januari 2008)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over arbeidsomstandigheden

Reageer op dit artikel