nieuws

Meat your Own verbindt producent en consument

Industrienieuws

KAMERIK – Het evenement Meat your Own vindt op zaterdagmiddag 23 juni in Kamerik plaats. Vleesproducenten en -consumenten zijn uitgenodigd om na te denken over de toekomst.

Meat your Own verbindt producent en consument

KAMERIK – Het evenement Meat your Own vindt op zaterdagmiddag 23 juni in Kamerik plaats.  Vleesproducenten en -consumenten zijn uitgenodigd om na te denken over de toekomst.

De vleesindustrie wordt gekenmerkt door een strak georganiseerde keten die een zo hoog mogelijke productie nastreeft tegen zo laag mogelijke prijs. ‘Er zijn veel signalen dat (een deel van) de consumenten het anders wil. Gezonder, eerlijker, diervriendelijker, transparanter. Op kleine schaal zijn er steeds meer initiatieven van vleesproducenten die de consument rechtstreeks opzoeken. Maar van een grote doorbraak is nog geen sprake,’ laat initiatiefnemer Job Wittens weten. 

Tijdens Meat your Own maken producenten en consumenten kennis met de meest innovatieve concepten. Concepten (zoals ‘crowdfarming’) waarin consumenten actief deel gaan uitmaken van de vleesproductieketens en zo kunnen co-produceren. Deelname kost € 10,- (inclusief lunch). Men ontvangt dan een exemplaar van het boek Pig your Own, waarin 9 innovatieve concepten staan beschreven. De middag wordt afgesloten met een Meat your Own proeverij waar producenten hun eigen ´smaakmaker´ presenteren.
 

Aanmelden

Het evenement wordt georganiseerd door InnovatieNetwerk. Aanmelden kan via de site www.meatyourown.nl. Daar staat ook het programma van het evenement beschreven. Meer info: info@meatyourown.nl
 

Reageer op dit artikel