nieuws

McDonald’s sluit 25 restaurants in UK

Industrienieuws


McDonald's lijdt in UK onder gezondheidstrendLONDEN – De gezondheidstrend in Groot-Brittannië maakt zijn eerste slachtoffers in de fastfood-industrie. McDonald’s heeft aangekondigd 25 restaurants te zullen sluiten en verkoopt vijftig andere restaurants aan franchisenemers.

Het sluiten van de restaurants kost McDonald’s 33 miljoen euro aan omzet.

De hamburgergigant heeft het de laatste jaren steeds moeilijker in Groot-Brittannië. De inwoners zijn zich steeds meer bewust van de schadelijke effecten van fastfood en sinds topkok Jamie Oliver de abominabele kwaliteit van de schoolmaaltijden aan de kaak stelde, lijken de Britten helemaal fastfood-moe.

Ook andere fastfoodketens hebben last van de steeds gezonder levende Britten. McDonald’s is echter de eerste die op zo’n grote schaal restaurants sluit.

Reageer op dit artikel