nieuws

McDonald’s hamburger komt van Weyl

Industrienieuws

AMSTERDAM – McDonald’s kiest voor openheid over de oorspong van zijn vlees. ‘Eerder werd daar binnen het bedrijf anders over gedacht’, zo geeft Jo Sempels, algemeen directeur van McDonald’s Nederland, toe in Meat & Meal.

McDonald’s hamburger komt van Weyl

AMSTERDAM – McDonald’s kiest voor openheid over de oorspong van zijn vlees. ‘Eerder werd daar binnen het bedrijf anders over gedacht’, geeft algemeen directeur Jo Sempels, van McDonald’s Nederland, toe in het vakblad Meat & Meal.

‘Ons vlees komt uit Nederland, Duitsland, Ierland en Italië. Onze grootste vleesleveranciers zijn Weyl Beef Products, EG Schlachthof Faber, Sudfleisch GmbH uit Lauda en uit Waldkraiburg en Thomsen Fleisch. Verder nemen we af van slachterij Eska in Duitsland.’

Misverstand
Sempels geeft aan dat er nog veel misverstanden bestaan over McDonald’s. ‘Zo zouden alle ingrediënten rechtstreeks uit Amerika halen. Niets van waar. We halen geen enkel ingrediënt meer uit Amerika. Alles komt uit Europa.’

Gesloten
Hij geeft toe dat het concern in het verleden gesloten was. ‘Door te communiceren willen we deze misverstanden oplossen. We willen vertellen waar we mee bezig zijn.’

Ook over halalvlees en vleesvervangers is Sempels duidelijk. ‘We zullen zeker niet zomaar met elke maatschappelijke tendens meegaan. McDonald’s is een tanker. Bijdraaien heefT tijd nodig. We kunnen niet alle trends volgen en moeten het operationeel aankunnen.’

Lees het complete interview met de directeur van McDonald’s Nederland in Meat & Meal 2 (maart 2008)

Gratis proefnummer Meat & Meal

Lees ook:
McDonald’s prijzig in België (22 februari 2008)
Europa: still lovin’ McDonald’s (29 januari 2008)
McDonald’s start met bruinbrood en peentjes (21 december 2007)
McDonald’s opent halal-restaurant in Londen (1 mei 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over McDonald’s

Reageer op dit artikel