nieuws

Maand ongezond gegeten: 6 kilo kwijt

Industrienieuws

Typisch Tsjechisch: veel vlees en koolhydratenPRAAG – De 125 kilo wegende Karel Gustav Bozan uit Praag is in een maand tijd zes kilo afgevallen door alleen maar ‘ongezonde’ Tsjechische gerechten te eten.

Het experiment werd gehouden als ‘stunt’ bij het uitkomen van de film ‘Super Size Me’ in Praag. De Tsjech at een maand lang alleen maar typisch Tsjechische gerechten met veel meel- en vleesproducten in plaatselijke cafés, cafetaria’s en snackketen. Vers fruit en groenten waren taboe, hij mocht niet sporten, maar mocht wel bier drinken. Na een maand bleek Bozan zes kilo te zijn afgevallen.

Arts en oud-Olympiër Lukas Pollert (kano) zet overigens wat kanttekeningen bij het experiment. ‘Een persoon van 125 kilo valt in de eerste periode altijd gemakkelijker af. Bovendien heeft Bozan normale maaltijden gegeten en zich niet zoals Spurlock volgepropt met buitensporigen porties.’

Bozan zegt het experiment ‘heel erg gewaardeerd’ te hebben.

Reageer op dit artikel