nieuws

LNV ziet niets in kippromotie in eigen kantine

Industrienieuws

Kip is wat de klok slaat in Belgsich provinciehuisDEN HAAG – Het ministerie van LNV in Den Haag is niet van plan kip en ander gevogelte te promoten onder het eigen personeel. Een Belgisch initiatief op het Provinciehuis in Gent noemt LNV ‘sympathiek, maar voor ons niet wenselijk’.

Belgisch provinciepersoneel krijgt de komende drie donderdagen alleen nog maar kip en ander gevogelte te eten. Gedeputeerde Alexander Vercamer van Land- en Tuinbouw wil de pluimveesector hiermee een hart onder de riem steken. Ook de Belgische pluimvee-industrie lijdt flink onder de gedaalde kipconsumptie in Europa als gevolg van de vogelgriep.

In het personeelsrestaurant van de provincie eten dagelijks 70 tot 80 personeelsleden. Wie echt niet van gevogelte houdt, blijft de drie eerstvolgende donderdagen weg, tenzij hij of zij tevreden is met een koude schotel of de routineuze vegetarische burger.

LNV

Het ministerie van LNV in Den Haag vindt het een sympathieke actie van de Belgen, maar is niet van plan het voorbeeld te volgen. ‘Dat lijkt me niet wenselijk’, zegt woordvoerster Nynke van der Zee. ‘We hebben ook nog andere sectoren. We zijn er niet alleen voor de kippensector.’

Dat het ministerie hiermee een sympathiek gebaar zou maken naar de noodlijdende pluimvee-industrie beaamt Van der Zee. ‘Maar wij houden ons liever bezig met hoofdlijnen.’

Reageer op dit artikel