nieuws

Lidl: Kippenvlees is in orde

Industrienieuws

HUIZEN – Lidl Nederland zegt dat er niets mis is met het kippenvlees in de Nederlandse winkels. Dat meldt Distrifood.nl.

HUIZEN – Lidl Nederland zegt dat er niets mis is met het kippenvlees in de Nederlandse winkels. Dat meldt Distrifood.nl.

Daarmee reageert de supermarktketen op een onderzoek van de Duitse consumentenorganisatie Bund. Die organisatie beweert dat een deel van het kippenvlees in Lidl-vestigingen in Duitsland vol zit met gevaarlijke kiemen die bestendig zijn tegen antibiotica.

Tot maandagavond was niet duidelijk of er iets mis was met het vlees in de Nederlandse winkels. ‘Wij willen erop wijzen dat al het kippenvlees wat zich bij Lidl Nederland in de verkoop bevindt aan alle wettelijke eisen voldoet en dat wanneer het goed verhit wordt en hygiënisch wordt bereid er geen enkel gezondheidsgevaar voor de klant bestaat’, zegt Lidl-woordvoerder Selma Nederhoed tegen Distrifood.nl.

Lees ook:
Alarm over kippenvlees Lidl (D) (10 januari 2012)
 

Reageer op dit artikel