nieuws

Lichte daling van zwaargewichten in Nederland

Industrienieuws

weegschaal.jpgVOORBURG – Voor het eerst sinds 1981 is het percentage Nederlanders met overgewicht gedaald. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte dinsdag bekend dat vorig jaar 44,9 procent van de volwassenen met overgewicht kampt.

Nederlanders leven iets gezonder, stelt het CBS vast. In de twee voorgaande jaren was het percentage Nederlanders met overgewicht hoger: 46,5 in 2004 en 46,1 in 2003. In 1981 bedroeg dat 33,3 procent.

Vooral bij mensen tussen de 20 en 35 jaar heeft het CBS in 2005 minder mensen met overgewicht geteld. Bij de 55-plussers is het aandeel met overgewicht wel verder toegenomen.

Bij een op de tien volwassenen was vorig jaar sprake van ernstig overgewicht. Dat is vrijwel evenveel als in de voorgaande twee jaren. Mannen of vrouwen met overgewicht hebben een body mass index (gewicht in kilo’s gedeeld door het kwadraat van de lengte in meters) van meer dan 25. Bij een BMI van 30 is sprake van ernstig overgewicht. (ANP)

Reageer op dit artikel