nieuws

‘Lager loon voor Polen is onrechtvaardig

Industrienieuws

Polen moeten hetzelfde betaald krijgenUTRECHT – Een grote meerderheid van de Nederlanders (77 procent) vindt het onrechtvaardig dat Oost-Europese werknemers in Nederland voor hetzelfde werk minder salaris ontvangen dan zijzelf.

Dat blijkt uit het donderdag gepresenteerde onderzoek ‘Gelijk werk is gelijk loon’ dat TNS NIPO heeft uitgevoerd in opdracht van de vakbond FNV Bondgenoten. Aan het telefonisch onderzoek werkten in de tweede week van januari 944 Nederlanders van 16 jaar en ouder mee.

Veel Polen werken in de vleesindustrie en krijgen minder loon dan Nederlandse werknemers. De pluimveesector betaalt Oost-Europese werknemers sinds 1 januari wél volgens het principe ‘Gelijk werk voor gelijk loon’.

Reageer op dit artikel