nieuws

Kyprianou: ‘Labelling wordt eenvoudiger en beter

Industrienieuws

Eurocommissaris Markos KyprianouBRUSSEL – De regelgeving voor de etikettering van voeding moet eenvoudiger en beter worden. Dat heeft Eurocommissaris Markos Kyprianou gezegd bij de presentatie van de plannen voor voedselveiligheid en volksgezondheid voor 2007.

Komend jaar komt de Europese Commissie met nieuwe richtlijnen voor de etikettering van voeding. Kypriano stelt vast dat de meningen over food labelling zeer uiteenlopen. De voedingsmiddelenindustrie meent dat er te veel wetgeving is, waarvan een deel ook nog eens niet consequent is. Consumenten- en gezondheidsorganisaties vinden daarentegen dat de consument beter geïnformeerd moet worden zodat hij de juiste keuzes kan maken bij het kopen van producten.

Volgens Kypriano ligt de waarheid ergens in het midden. De Commissie wil aan de ene kant dat consumenten goed worden geïnformeerd en aan de andere kant dat producenten gebruik kunnen maken van de kracht van etikettering om hun producten te verkopen. De richtlijnen moeten consequent en transparant zijn en belemmeringen voor het vrije verkeer van goederen wegnemen.

Reageer op dit artikel