nieuws

Kort geding Zwanenberg vanochtend

Industrienieuws

OSS – De directie van vleeswarenfabrikant Zwanenberg Food Group in Oss stapt naar de rechter. In een kort geding eist de leiding vrijdag dat zij in de gelegenheid wordt gesteld grondstoffen en producten uit haar fabriek in Oss halen. De bonden weigeren hieraan medewerking te verlenen.

Kort geding Zwanenberg vanochtend

OSS – De directie van vleeswarenfabrikant Zwanenberg Food Group in Oss stapt naar de rechter. In een kort geding eist de leiding vrijdag dat zij in de gelegenheid wordt gesteld grondstoffen en producten uit haar fabriek in Oss halen. De bonden weigeren hieraan medewerking te verlenen.

De producent van vleeswaren en vleesconserven wil zijn fabriek in Oss (104 werknemers) sluiten. De fabriek in Borne (35 werknemers) wordt gereorganiseerd. De vakbonden, ook CNV Bedrijvenbond, willen dat er een goed sociaal plan op tafel komt. Het personeel is donderdag in staking gegaan.

Het kort geding vrijdag dient om 09.30 uur in Utrecht, meldde een zegsman van Zwanenberg.

SP-leider Jan Marijnissen, die in Oss woont en ooit in de fabriek als worstophanger werkte, heeft de stakers vrijdagmiddag toegesproken. De SP steunt de actievoerders, liet de partij vrijdag weten.


Lees ook:
Staking: Zwanenberg mogelijk naar de rechter (7 december 2006)

‘Staking kan dagen duren’ + fotoreportage (7 december 2006)

Personeel Zwanenberg staakt (7 december 2006)

FNV eist tiptop sociaal plan Zwanenberg (12 oktober 2006)

Zwanenberg sluit fabriek (9 oktober 2006)

Bekijk hier een videoreportage van Omroep Brabant over de staking (klik in het bericht op het televisietje)

 

Reageer op dit artikel