nieuws

Klant kocht minder voedsel in mei

Industrienieuws

DENHAAG – Consumenten hebben in mei 1,2 procent minder uitgegeven aan voedings- en genotmiddelen dan in dezelfde periode vorig jaar.

Klant kocht minder voedsel in mei

DENHAAG – Consumenten hebben in mei 1,2 procent minder uitgegeven aan voedings- en genotmiddelen dan in dezelfde periode vorig jaar.
 

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Huishoudens geven nu al een jaar lang vrijwel onafgebroken minder uit. De Nederlandse consument heeft in mei 2012 gemiddeld 1,9 procent minder uitgegeven dan in dezelfde maand vorig jaar. Er werd vooral minder besteed aan duurzame goederen, zoals nieuwe auto’s en spullen voor woninginrichting.

Maart en april
Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) daalden de uitgaven aan duurzame goederen met 6 procent. In maart en april krompen de consumentenbestedingen respectievelijk met 1,8 en 2 procent. Het CBS meldde gisteren dat het consumentenvertrouwen deze maand iets is toegenomen. In juni bereikte het consumentenvertrouwen een historisch dieptepunt.

Reageer op dit artikel