nieuws

Kippen Veerman hebben prikprimeur

Industrienieuws

Veermans kippen krijgen eerste spuitDEN HAAG – Kippen, kalkoenen, eenden en ganzen, die normaal gesproken buiten scharrelen, mogen vanaf donderdag gevaccineerd worden tegen de vogelgriep. De kippen van landbouwminister Veerman hebben de primeur.

Veerman, die langdurig en vastberaden in Europa lobbyde voor de vaccinatiemogelijkheid, laat deze kans zelf niet voorbij gaan. De dubbelgezoomde Barnevelders en Hollandse krielkippen, die rond het woonhuis van de bewindsman in de Hoeksche Waard scharrelen, zullen op de eerste dag de prik tegen het gevreesde vogelgriepvirus krijgen.
Nederland kreeg drie weken geleden net als Frankrijk toestemming van de Europese Unie het pluimvee te vaccineren tegen het H5N1-virus.

Lees ook:
Pluimveesector bereidt extra maatregelen voor
Waarom heeft Nederland nog geen vogelgriep?

Dossier vogelgriep, klik hier

Reageer op dit artikel