nieuws

Kipexport naar vijf landen ligt stil

Industrienieuws

Export kippenvlees naar vijf landen ligt stilZOETERMEER – De export van pluimveeproducten naar vijf landen levert problemen op. Met drie daarvan, Rusland, Bulgarije en Roemenië zijn er problemen met de exportcertificaten.

Eerder maakte Hongkong al bekend geen pluimveevlees uit Gelderland toe te laten en bande Taiwan pluimveevleesproducten uit heel Nederland.

De Oost-Europese landen hebben geen importverbod afgekondigd vanwege de laagpathogene vogelgriep, maar door onduidelijkheid over de exportcertificaten is er tijdelijk geen export naar die landen mogelijk. De onduidelijkheid heeft te maken met het onderscheid tussen laagpathogene en hoogpathogene vogelgriep. Naar verwachting worden de administratieve problemen op korte termijn opgelost.

Lees ook:
Nieuwsdossier vogelgriep

Reageer op dit artikel