nieuws

Kip eten goed voor de darmen

Industrienieuws

Kippenvlees zou goed zijn voor de darmenWASHINGTON – Het eten van kip zou wel eens goed kunnen zijn voor de darmen. Dat stelt althans een Amerikaans onderzoek waarvan de resultaten zijn gepubliceerd in het American Journal of Gastroenterology.

Volgens onderzoeker Douglas Roberts van de Darmouth Medical School kan het eten van kip de kans op terugkeer van darmkanker verminderen. Hij onderzocht 1.520 mensen met een historie van darmpoliepen. Degenenen die veel kippenvlees aten hadden bijna 40 procent minder kans op een terugkeer van de poliepen. Mogelijk komt dat door de hoge concentraties selenium en calcium in kippenvlees. Selenium staat al langer bekend als een stof die kanker kan voorkomen. De onderzochte personen die daarentegen veel vleeswaren aten hadden 75 procent meer kans op terugkeer van de poliepen. Mogelijk zijn de toevoegingen met zout en conserveringsmiddelen hieraan debet.

Reageer op dit artikel