nieuws

Keurslager Lemmers creatief met vet

Industrienieuws

BENEDEN LEEUWEN – Keurslager André Lemmers wil vrijgekomen vet laten ophalen door afvalverwerkers die het recyclen. Met dit idee is hij uitgeroepen tot winnaar van de ideeënwedstrijd, uitgeschreven door de Vereniging van Keurslagers (VvK).

Keurslager Lemmers creatief met vet

BENEDEN LEEUWEN – Keurslager André Lemmers wil vrijgekomen vet laten ophalen door afvalverwerkers die het recyclen. Met dit idee is hij uitgeroepen tot winnaar van de ideeënwedstrijd, uitgeschreven door de Vereniging van Keurslagers (VvK).

Het winnende idee is: ‘Vang voortaan je vet op in de oven of de kippengrill’. Lemmers kwam op het idee naar aanleiding van een televisie-uitzending over een vliegtuigmaatschappij die vloog op bio-kerosine. Dat is kerosine gemengd met biobrandstof gemaakt van afgewerkt frituurvet. Het verwerken van frituurvet gebeurt al op grote schaal binnen de snackbranche en wat André Lemmers betreft kan dit ook prima in de slagersbranche. Bovendien levert het op jaarbasis een aardig bedrag op.

Keurklasse
De wedstrijd is georganiseerd in het kader van ‘Keurklasse, hart voor de wereld’, een project dat duurzaamheid binnen de Keurslagerij stimuleert.

Het leverde de winnaar een iPad op. Voor alle andere deelnemers wordt er een verrassingsdag georganiseerd in het najaar, waarover zij persoonlijk bericht ontvangen.

Reageer op dit artikel