nieuws

Keurslager Horst wint Spare Ribs Trophy 2012 (foto’s)

Industrienieuws

BUSSUM – Keurslager Horst uit Epe heeft de Spare Ribs Trophy 2012 gewonnen. Eigenaar Marco Jurriëns nam voor het eerst deel aan de door de KNS georganiseerde wedstrijd.

Keurslager Horst wint Spare Ribs Trophy 2012 (foto’s)

BUSSUM – Keurslager Horst uit Epe heeft de Spare Ribs Trophy 2012 gewonnen. Eigenaar Marco Jurriëns nam voor het eerst deel aan de door de KNS georganiseerde wedstrijd.

Weinig marinade, een beetje pekel, kruiden van De Weerd Specerijen en vlees van de Krull-varkens. Dat zijn volgens een verraste Marco Jurriëns de succesfactoren die zijn spare ribs tot de beste hebben gemaakt. Samen met zijn vrouw Yvonne en het team was de slager gisteravond afgereisd naar Theater Spant! in Bussum waar het gezelschap door weerman Peter Timofeeff op het podium werd gehaald om de felbegeerde trofee in ontvangst te nemen. ‘We doen voor het eerst mee en hadden nooit verwacht bij de eerste tien te komen, laat staan winnaar te worden. Het is zeker de bedoeling dat we de komende dagen uit gaan pakken en ik heb van voorzitter Ad Bergwerff van de KNS vernomen dat we extreem druk worden,’ zei Jurriëns kort na de uitreiking.

Yvonne en Marco Jurriëns namen in 2007 de slagerij van Leo Horst in Epe over. Ze wonnen de laatste jaren al meer wedstrijden. Zo behaalde de Keurslager tijdens de Noordelijke Slagers Manifestatie, eerder dit jaar, de eerste prijs met de aspergeschotel. Ook werd bij de Noordelijke Slagers Manifestatie (NSM) het Gelders Kampioenschap binnengehaald, nadat de jury zich had gebogen over zeven ingezonden worstmakerijproducten.

De tweede prijs tijdens de Spare Ribs Trophy ging naar slager Bert Zumbrink uit Cothen en derde werd slager Koen Van Vugt uit Drunen.

Overige finalisten (in willekeurige volgorde):

Topslagerij Ab van Leeuwen, Ab van Leeuwen, Lunteren
Keurslager Andre van de Pol, Andre van de Pol, Laren
Slagerij Hein Swolfs, Hein Swolfs. Goirle
Keurslager Kalshoven, Jeroen van Wijk, Nieuwkoop
Uw Slager Nanning van Wijk, Nanning van Wijk, Niekerk
Slagerij Beerens, Theo Beerens, Eindhoven
William Hermanussen Keurslagerij en Catering, William Hermanussen, Overasselt

De uitreiking vond plaats aan het eind van het door de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) georganiseerde Inspiratiecongres.

Lees ook:
Slagerij Beerens wint Spare Ribs Trophy

Lees meer over de uitreiking en het KNS-Inspiratiecongres in Vleesmagazine van juli 2012.

Reageer op dit artikel