nieuws

Keten Duurzaam Varkensvlees stopt met Milieukeur

Industrienieuws

OUDEWATER – Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV) en Stichting Milieukeur (SMK) gaan afzonderlijk verder met hun activiteiten.

Keten Duurzaam Varkensvlees stopt met Milieukeur

OUDEWATER – Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV) en Stichting Milieukeur (SMK) gaan afzonderlijk verder met hun activiteiten.

De belangrijkste reden voor deze stap is een verschil in focus. KDV is uitgegroeid tot een onderscheidend keurmerk met ca. 250 boeren en heeft – bovenop op de huidige eisen van Milieukeur – verschillende eigen waarborgen geïntroduceerd. En dit proces gaat dóór. KDV komt in september met nieuwe criteria die de keten krachtiger zal profileren in de richting van retail en consument.

Eigen keurmerk

KDV zet de activiteiten los van Milieukeur voort als zelfstandige stichting met een eigen keurmerk dat is gecertificeerd door het onafhankelijke certificatiebureau CGD B.V. KDV stond in 1997 mede aan de wieg van de Milieukeur-certificering voor varkensvlees en heeft sindsdien samen met SMK vele innovaties bereikt op het gebied van milieu en dierenwelzijn. ‘Bij KDV kijken we positief terug op de samenwerking met SMK. We hebben echter nu een zodanige kritische massa bereikt, dat we onze horizon kunnen en moeten verleggen’, stelt Jaap de Wit Sr.
 

Reageer op dit artikel