nieuws

Kalverslachter BKC breidt uit

Industrienieuws

OLST – BKC International, dat zich in september vorig jaar presenteerde als nieuwe kalverslachterij, blijft zich verder ontwikkelen.

Kalverslachter BKC breidt uit

OLST – BKC International, dat zich in september vorig jaar presenteerde als nieuwe kalverslachterij, blijft zich verder ontwikkelen.

Het bedrijf slacht nu wekelijks 1200 tot 1300 vleeskalveren, meldt Boerderij Vandaag. Ongeveer de helft daarvan bestaat uit jonge rosés. Daarmee laat het bedrijf duidelijk zien dat het zich goed ontwikkelt, stelt directeur Maikel Speijers.

In eerste instantie slachtte BKC zo’n 300 kalveren per week en uitsluitend oude rosés. Geleidelijk aan werd de productie uitgebreid. In september wordt BKC bovendien volledig eigenaar van het slachthuis in het Duitse Legden, waar de kalveren worden geslacht.
 

Reageer op dit artikel