nieuws

Japanner switcht van vis naar vlees

Industrienieuws

TOKIO – Japanners zullen binnen afzienbare tijd vaker biefstuk dan sushi eten. Dat staat te lezen in een rapport dat door de Japanse regering is uitgebracht.

Japanner switcht van vis naar vlees

TOKIO – Japanners zullen binnen afzienbare tijd vaker biefstuk dan sushi eten. Dat staat te lezen in een rapport dat door de Japanse regering is uitgebracht.

Japanners gelden nu nog als een van de grootste viseters ter wereld (ruim 12 kilo per persoon per jaar), maar door de stijgende prijzen en de lange bereidingstijd, stapt de bevolking tegenwoordig steeds vaker over op vlees.

Fractie
De regering verwacht dan ook dat vlees het binnenkort zal winnen van vis. In 1965 at een gemiddelde Japanner nog 16 kilo vis per jaar, tegenover 6 kilo vlees. Nu ontlopen de consumptiecijfers van vis en vlees elkaar nog maar een fractie.

Behalve de hoge prijzen heeft de moderne Japanner overigens ook steeds meer moeite met de rommel die het bereiden van vis in de keuken achterlaat.

Lees ook:
Japanner wereldkampioen hotdogs eten (5 juli 2006)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Japan en vlees

Al uw vleesnieuws kant-en-klaar op uw bord?
Abonneer u dan op onze GRATIS nieuwsbrief!

Reageer op dit artikel