nieuws

Inval na illegale geitenslacht: 4 arrestaties

Industrienieuws

UTRECHT – Bij een slachterij in de provincie Utrecht wordt mogelijk gehandeld in illegaal vlees van geiten. Het Openbaar Ministerie en AID deden dit weekeinde een inval.

Inval na illegale geitenslacht: 4 arrestaties

UTRECHT – Bij een slachterij in de provincie Utrecht wordt mogelijk gehandeld in illegaal vlees van geiten. Het Openbaar Ministerie en Justitie deden dit weekeinde een inval.

Voorafgaand aan de inval bij de slachterij, waarvan de AID de precieze naam en locatie niet wil noemen, werd op de A2 een voertuig van een vleesafnemer onderzocht. Daarbij werd 200 kilo zogenoemd ‘stookgeitenvlees’ in beslag genomen.

Dit vlees is afkomstig van geiten waarvan, na de slacht, de haren met een gasbrander worden verwijderd. Deze wijze van slachten is verboden. Alleen bij varkens is deze methode toegestaan, zegt Roel Vinke van de AID. Volgens hem waren de dieren en het vlees ook niet gekeurd door de keuringsdienst.

In totaal zijn vier personen aangehouden, van wie er twee in voorlopige hechtenis zitten. Naast het vlees werd later bij de slachtplaats ook diverse administraties in beslag genomen.

Of deze zaak verband houdt met een inval in juni in een geitenslachterij, wil de AID niet zeggen.

Lees ook:
Proces-verbaal voor illegaal slachten geiten (29 juni 2006)

Of kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over geiten

Reageer op dit artikel