nieuws

Importstop van Rusland treft ook varkensvlees

Industrienieuws

MOSKOU – Rusland breidt de aangekondigde importstop voor alle levende dieren uit de EU uit met een importverbod op Europees vlees.

Importstop van Rusland treft ook varkensvlees

MOSKOU – Rusland breidt de aangekondigde importstop voor alle levende dieren uit de EU uit met een importverbod op Europees vlees.

Dat meldt Boerderij Vandaag. De importstop voor levende dieren is afgegeven omdat Rusland volgens de veterinaire dienst te weinig veiligheidsgaranties van de EU krijgt over de risico’s van het Schmallenberg-virus.

Hier had Rusland in januari dit jaar al om gevraagd. De reden waarom het aangekondigde importverbod voor levend vee nu is uitgebreid met varkensvlees heeft een andere reden. Volgens de Russische autoriteiten zijn er afgelopen maand een aantal partijen varkensvlees met een lage kwaliteit uit de EU geïmporteerd.

 

Reageer op dit artikel