nieuws

Iers rundvlees geselecteerd voor Bocuse d’Or 2013

Industrienieuws

AMSTERDAM – Iers rundvlees is door de organisatie van Bocuse d’Or geselecteerd om als ingrediënt te dienen tijdens de finale van de Bocuse d’Or 2013.

AMSTERDAM – Iers rundvlees is door de organisatie van Bocuse d’Or geselecteerd om als ingrediënt te dienen tijdens de finale van de Bocuse d’Or 2013.

De 24 deelnemers aan ‘s werelds meest prestigieuze kookwedstrijd mogen op 29 en 30 januari hun culinaire talenten uitleven op Ierse ossenhaas. ‘De samenwerking met Bocuse d’Or 2013 ligt helemaal in lijn met onze wereldwijde strategie,’ zegt Margareth McCarthy van Bord Bia Amsterdam. ‘In veel landen hebben we de handen ineen geslagen met topchefs die graag met Iers vlees en andere Ierse voedingsmiddelen werken. In Nederland zijn dat o.a. Erik van Loo, Lucas Rive en Niven Kunz. Op die manier fungeren zij als ambassadeurs die het bewustzijn van de kwaliteit van onze producten bij het publiek verhogen.’

Ierse runderen zijn grasgevoerd. Ze worden gefokt via het zogenaamde BQAS-systeem. Dit houdt in dat ze moeten voldoen aan strenge kwaliteitsregels, ook spelen dierenwelzijn en duurzaamheid een grote rol.

Editie 2013 van de Bocuse d’Or vindt op 29 en 30 januari plaats tijdens de Sirha in Lyon. Er nemen 24 landen aan deel, die speciaal zijn geselecteerd in nationale en continentale voorronden. .
 

Reageer op dit artikel