nieuws

Ieren melden herkomst vlees op menu

Industrienieuws

Wie in Ierland buiten de deur gaat eten moet voortaan kunnen zien waar het rundvlees vandaan komtDUBLIN – Ierse restaurants moeten met ingang van juli de herkomst van hun rundvlees vermelden op de menukaart. Dit geldt ook voor cafés, cateraars en andere openbare verkopers van rundvlees.

De Ierse voedselautoriteit FSAI zal inspecteurs op pad sturen om ervoor te zorgen dat de ondernemers zich aan de nieuwe regel houden.

Ierse boeren willen overigens dat de wet ook gaat gelden voor lamsvlees, kip en varkensvlees.

Ieren moeten kunnen zien dat ze vlees van eigen bodem eten, vinden de vee- en vleesproducenten. Hun wens heeft alles te maken met de concurrentie uit derde landen, zoals Brazilië (kip), Nieuw Zeeland (lam) en de Verenigde Staten.

Reageer op dit artikel