nieuws

Hormel knokt tegen gebruik woord ‘Spam

Industrienieuws

Hormel: Spam is van ons en van niemand andersMINNESOTA – Producent Hormel van het vlees-in-blikmerk Spam heeft in de VS een rechtzaak aangespannen tegen een computerbedrijf dat een woord met, de in computerland heel normale term, ‘spam’ had laten vastleggen.

Het bedrijf NetBop Technologies legde, als eerste ter wereld, het product Botspam vast en kreeg prompt de advocaten van Hormel in zijn nek.

Na achttien maanden steggelen met Hormel hebben de beide bedrijven een overeenkomst gesloten. Hormel gaf toe, nadat advocaten tot de conclusie waren gekomen dat ze een rechtszaak met NetBop waarschijnlijk niet zouden winnen.

NetBot mag nu het product Botspam op de markt brengen, op voorwaarde dat spam níet met een hoofdletter geschreven wordt.

Bij NetBop zijn ze toch tamelijk verbijsterd over de gang van zaken. ‘We hebben nooit voor mogelijk gehouden dat het zo’n gedoe zou zijn om een naam vast te leggen waarin een woord voorkomt dat zó doordrongen is in het dagelijkse leven.’

Reageer op dit artikel