nieuws

Hooymans breidt productie uit na overname

Industrienieuws

ZOETERMEER – Vleeswarenbedrijf Hooymans wil na de overname van De Eendracht in Lisse de productie uitbreiden.

Hooymans breidt productie uit na overname

ZOETERMEER – Vleeswarenbedrijf Hooymans wil na de overname van De Eendracht in Lisse de productie uitbreiden.

Dat zegt directeur Sjaak Hooymans tegen Meatandmeal.nl. ‘We zitten hier in Zoetermeer bomvol’, zegt Hooymans. ‘Daarnaast kunnen we met de overname onze inkoopkracht versterken omdat beide bedrijven in dezelfde markt opereren.’

Opvolging
De Eendracht verkoopt het bedrijf aan Hooymans omdat er geen opvolging is voor het ruim tachtig jaar oude familiebedrijf. ‘Mijn broer en ik zijn de derde generatie, maar de kinderen hebben allemaal gekozen voor een andere richting’, zegt directeur Evert Dekker van De Eendracht.

Hij en zijn broer blijven in de nieuwe situatie voorlopig nog directeur van het Lisser vleeswarenbedrijf. Hooymans blijft het scepter zwaaien in Zoetermeer.

Achtergrond
De Eendracht is een ambachtelijke producent van traditionele Nederlandse vleeswarenspecialiteiten, zoals gekookte tong en gekookte lever, en van bloedworst, patés en specialiteiten. Hooymans is specialist op het gebied van de productie van gekookte varkens- en runderlever, bloed- en tongenworsten. Ook produceert het bedrijf zure zult, rundertong en ambachtelijke leverworstspecialiteiten.

Hooymans maakt sinds 1999 deel uit van de Zwanenberg Food Group.

Lees ook:
Hooymans neemt De Eendracht over (23 mei 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over overnames

Reageer op dit artikel