nieuws

Honderd procent controle op varkensinvoer

Industrienieuws

Scherpe controle op Duitse varkensDEN HAAG – De Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) gaat alle varkens die worden geïmporteerd uit Noord-Rijnland-Westfalen controleren op varkenspest. Dit heeft het ministerie van landbouw bekend gemaakt.

De VWA voert ook klinisch onderzoek uit op alle bedrijven die de afgelopen zes weken varkens hebben ontvangen uit Noord-Rijnland-Westfalen.

Met ingang van woensdag geldt ook de eerder aangekondigde verplichting voor transporteurs van varkens om vrachtwagens extra te laten reinigen en ontsmetten. Die maatregel komt bovenop de verplichte reiniging en ontsmetting bij vervoer van varkens op grond van Europese regelgeving.

Lees ook:
Al weken varkenspest in Duitsland
Varkenspest lijdt nog niet tot schade
Sector: mijd varkenspestgebied

Reageer op dit artikel