nieuws

Heinz wil Wyko overnemen van Unifine

Industrienieuws

ZEIST – Heinz, bekend van de ketchup en de merken Honig, Brinta en De Ruijter, wil het Nederlandse merk Wyko (sauzen) overnemen.

Heinz wil Wyko overnemen van Unifine

ZEIST – Heinz, bekend van de ketchup en de merken Honig, Brinta en De Ruijter, wil het Nederlandse merk Wyko (sauzen) overnemen.

Dat maakten het Amerikaanse concern en de Nederlandse producent van Wyko, Unifine Sauces en Spices, vrijdag bekend, meldt ANP. Financiële gegevens zijn niet bekendgemaakt.

Ton Cieraad, directeur van investeringsmaatschappij Clearwood – de eigenaar van Unifine S&S -, stelt tegen evmi.nl dat het merk niet meer in de portfolio paste.

Lastig parket
‘Wij produceren ook sauzen voor concurrenten als Unilever en retailers. Bovendien doen wij ook de productontwikkeling voor deze partijen. Dan beland je met een eigen merk in een lastig parket.’

Unifine zal Wyko-producten blijven produceren voor de nieuwe klant Heinz. De verkoop heeft dan ook geen noemenswaardige gevolgen voor de werkgelegenheid van het bedrijf. 

De twee bedrijven hopen de overname ‘op korte termijn af te ronden’.

Unifine S&S is eind vorig jaar verkocht aan Clearwood door Royal Cosun. Clearwood zag toen nog goede kansen om de sauzen en kruiden uit te breiden via het bedrijf Intertaste.

Lees ook:
Cosun verkoopt Unifine Sauces & Spices (5 december 2007)
Cosun zet Unifine in etalage (26 juli 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Unifine
Alle berichten over overnames
Alle berichten over sauzen

Reageer op dit artikel