nieuws

Halal-alternatief voor varkensvet

Industrienieuws

MINNEAPOLIS (USA) – Cargill Texturizing Solutions heeft een plantaardige vetmix ontwikkeld voor varkensvet. Het product kan volgens het bedrijf Halal-gecertificeerd worden.

Halal-alternatief voor varkensvet

MINNEAPOLIS (USA) – Cargill Texturizing Solutions heeft een plantaardige vetmix ontwikkeld voor varkensvet. Het product kan volgens het bedrijf Halal-gecertificeerd worden.

Cargill stelt dat het ingrediënt – Adrogel GR – vrijwel dezelfde eigenschappen heeft als varkensvet. ‘Varkensvet is een populair substituut vanwege het relatief hoge smeltpunt en de goede smaak vergeleken met runder- of pluimveevet’, aldus een medewerker van het bedrijf.

‘Met Adrogel GR hebben we een volwaardig alternatief in handen waarmee producenten Halal-vleeswaren kunnen maken die bovendien ook nog minder dierlijke vetten bevatten. Dit zal ook gezondheidsbewuste consumenten aanspreken. Bovendien zijn de lagere productiekosten ook voor fabrikanten een plus.’

Bekijk het nieuwsarchief op berichten over Cargill

Reageer op dit artikel