nieuws

Grenzen vanaf 2007 open voor Poolse werknemers

Industrienieuws

In de industrie werken veel Poolse werknemers. Foto: Henk RiswickDEN HAAG – Werknemers uit Polen en de andere nieuwe EU-lidstaten kunnen vanaf 1 januari volgend jaar onbelemmerd aan de slag in Nederland. Dat heeft het kabinet vrijdag besloten.

Volgens minister Brinkhorst van Economische Zaken is het besluit een signaal dat Nederland zijn grenzen niet dichthoudt.

Werknemers uit landen die op 1 mei 2004 lid werden van de Europese Unie mogen op dit moment alleen in Nederland werken als ze daarvoor een vergunning krijgen van het Centrum voor Werk en Inkomen. Eerder opperde staatssecretaris Van Hoof van Sociale Zaken, die de Polen in zijn portefeuille heeft, die beperking al per 1 mei te schrappen. Een aantal CDA-bewindslieden had daar echter moeite mee. (ANP)

Reageer op dit artikel