nieuws

Greenpeace verhindert lossen illegale kabeljauw

Industrienieuws

greenpeaceEEMSMOND – Greenpeace Nederland voert vanochtend in de Eemshaven actie tegen het lossen van een lading verdachte kabeljauw. Sinds 5.00 uur blokkeren actievoerders het 85 meter lange Russische koelschip Mumrinskiy.

Volgens Greenpeace is het schip zeer waarschijnlijk vaker betrokken geweest bij de invoer van illegale partijen kabeljauw in Nederlandse havens. Met haar actie hoopt de milieuorganisatie de Algemene Inspectiedienst van het ministerie van Landbouw (AID) te bewegen het schip te controleren.

‘De douane, de AID en politie zijn aan boord, mogelijk voor een eerste inspectie”, aldus een woordvoerder van de milieuorganisatie. Een woordvoerder van de AID liet weten dat op het Russische schip een controle gepland staat. Volgens hem stond deze al op de agenda en heeft dat niets te maken met de actie van Greenpeace.

Reageer op dit artikel