nieuws

‘Geld Porkland naar staatskas

Industrienieuws

MIDDELBURG – Porkland Holding uit Sint Philipsland moet het geld dat zij met criminele activiteiten van haar slachterij Porkland uit het Limburgse Meldersloo heeft verdiend – 120.121,00 euro – in de staatskas storten.

‘Geld Porkland naar staatskas

MIDDELBURG – Porkland Holding uit Sint Philipsland moet het geld dat zij met criminele activiteiten van haar slachterij Porkland uit het Limburgse Meldersloo heeft verdiend – 120.121,00 euro – in de staatskas storten.

Dat vindt het Openbaar Ministerie (OM), zo meldt HVZeeland.nl. Het bedrijf, haar Fliplandse directeur en de bedrijfsleider werden ervan verdacht van augustus 2006 tot en met eind juni 2007 afgekeurd vlees aan slagers te hebben aangeboden. Het ging daarbij om meer dan tachtig afgekeurde varkens.

Door de Voedsel- en Warenautoriteit afgekeurd vlees en vlees van zieke dieren en karkassen zou als consumptievlees verkocht zijn aan slagers, vleeshandelaren en particulieren, zo stelde het OM. Ook zou de Fliplander op zijn slachterij kadavers en karkassen van varkens niet aangeboden hebben voor destructie, terwijl ze daar wel voor bestemd waren.

Het bedrijf kreeg daarvoor in juni 2010 vorig jaar door de rechtbank in Middelburg een boete van 15.000 euro opgelegd. Er was toen 45.000 euro geëist. In hoger beroep oordeelde het hof dat alleen maar het ‘onttrekken van drie kadavers aan destructie’ kon worden bewezen. De rechtbank bepaalt op 15 maart of en hoeveel Porkland moet betalen.

Lees ook:
Vleesfraudeurs krijgen taakstraffen (6 juli 2010)
Celstraf na verkoop afgekeurd vlees (18 juni 2010) 
Celstraf geëist in zaak Porkland (21 mei 2010)
OM gebruikte VWA-dierenarts tegen slachterij (24 juli 2009)
Zaak Porkland nog muurvast (29 mei 2009)
Slachterij sjoemelt met slachtafval (20 juni 2007)

Bekijk ons nieuwsoverzicht voor:
Meer nieuws over straffen

 

Reageer op dit artikel