nieuws

Gehakt in pakje van suikerriet

Industrienieuws

Gehakt van carrefour zit straks niet meer in plastic pakjes maar in composteerbare pakjes van suikerrietBRUSSEL – Supermarktketen Carrefour in België heeft een wereldprimeur met een nieuwe vleesverpakking. Dat meldden de Belgische media donderdag.

Carrefour verpakt zijn gehaktvlees voortaan in een 100 procent plantaardig schaaltje op basis van suikerrietvezels. Het vleespakje is volledig recycle- en composteerbaar. Carrefour introduceert het product waarschijnlijk ook in Frankrijk.

Met de nieuwe verpakking bespaart Carrefour 300.000 kilo polystyreen per jaar, oftewel 20 miljoen schaaltjes. Het materiaal wordt geleverd door Moonen Packaging en is afkomstig van de Chinese onderneming Roots Biopack. Hoewel de vleespakjes iets duurder zijn, merkt de consument daar niets van.

Reageer op dit artikel