nieuws

‘Geen voedselinfectie maar voedselvergiftiging

Industrienieuws

Onderzoek naar salmonella. Foto Koos Groenewold.SWALMEN – De leden van de harmonie in Swalmen zijn zeker niet getroffen door salmonella.’ Dat zegt arts infectieziektebestrijding Peter Jacobs van de GGD Noord- en Midden-Limburg.

Volgens Jacobs is het woord salmonella ooit een keer door iemand genoemd en vervolgens in de media rond blijven circuleren. Het ziektebeeld werd veroorzaakt door toxines in de voeding die zijn afgescheiden door micro-organismen. Geen voedselinfectie dus, maar een voedselvergiftiging. Als bacteriën zelf de oorzaak zouden zijn geweest, waren de ziekteverschijnselen niet zo snel opgetreden.

Het onderzoek naar de toxine en de veroorzaker daarvan wordt in een lab in Duitsland gedaan. De autoriteiten hadden verwacht de uitslag vandaag al binnen te krijgen.

De zieken die zondag in een ziekenhuis in Beieren werden opgenomen zijn maandag ook in Limburg teruggekeerd. Volgens gemeentewoordvoerder Jan Alers van Swalmen maken ook zij het goed.

Lees ook:
20 Nederlanders in Beiers ziekenhuis door salmonella

Reageer op dit artikel