nieuws

Ganzenvlees naar voedselbank

Industrienieuws

AMSTERDAM – Van de duizenden ganzen die in natuurgebieden bij Schiphol zijn gevangen en vergast, gaat een deel via een Amsterdamse poelier naar de Voedselbank.

Ganzenvlees naar voedselbank

AMSTERDAM – Van de duizenden ganzen die in natuurgebieden bij Schiphol zijn gevangen en vergast, gaat een deel via een Amsterdamse poelier naar de Voedselbank.

Op last van het ministerie van Infrastructuur en Milieu werden de afgelopen 7 dagen 5000 grauwe ganzen vergast. Dat was nodig voor de veiligheid. Door het aantal ganzen te verminderen, wordt de kans kleiner op aanvaringen met vliegtuigen.

Het is nog niet duidelijk of het vergassen dat gewenste effect heeft. Ganzenvlees is relatief onbekend, maar kenners zijn enthousiast over de paté, carpaccio, rosbief, gedroogde ganzenborst, pastrami en saucijzenbroodjes van wilde gans.

 

 

Reageer op dit artikel