nieuws

Fransen keren zich van worstjes af

Industrienieuws

Typische Franse producten lijden onder gezondheidstrendPARIJS – De traditionele Franse vleeswaren, zoals worstjes, bloedworst, hamsoorten en varkenspastei verliezen in Frankrijk langzaam terrein. Fransen kiezen steeds vaker voor minder vette producten.

Magere hammen zoals Parmaham en serranoham uit Italië en Spanje rukken daardoor steeds verder op. Fransen proberen nu terug te slaan met een grote marketingcampagne en meer onderzoek naar de ontwikkeling van nieuwe ‘gezonde’ eetcultuur.

De marketingcampagne is erop gericht om de vettere vleeswaren aan te prijzen als ‘pleziervoedsel’, zegt de federatie van industriële vleesverwerkers in Frankrijk. Hiermee willen zij de consument laten zien dat ze best vet mogen eten.

Reageer op dit artikel