nieuws

Forse winststijging Sovion

Industrienieuws

Foto: Michel ZoeterBEST – De omzet van Sovion is het afgelopen jaar met 6 procent gestegen tot 6,3 miljard euro. De netto winst groeide met 11 procent tot 70 miljoen euro.

De omzetgroei hangt samen met hogere afzetvolumes en een groter aandeel van producten met een hogere toegevoegde waarde. Het concern zegt de hogere winst onder meer te danken aan kostenbeheersing en efficiënte benutting van de productiecapaciteiten. In Nederland zijn de vestigingen van Hendrix Meat Group in Emmen en Dumeco in Weert gesloten en zijn bij andere vestigingen reorganisaties doorgevoerd. Daarbij vielen honderden ontslagen en werden ook veel werknemers overgeplaatst.

Voor 2006 verwacht Sovion een vergelijkbare, dan wel hogere winst. Sovion maakt in maart de definitieve cijfers bekend. Dan wordt duidelijk wat de resultaten van de Vion Food Group zijn. Vion is de vleesverwerkende tak van de onderneming, met de voormalige bedrijfsnamen als Dumeco, Hendix Meat Group, Moksel en Nordfleisch.

Reageer op dit artikel