nieuws

FNLI bepaalt portiegroottes

Industrienieuws

Voor het gebruik van het energielogo zijn nu ook portiegroottes bepaaldDEN HAAG – De FNLI denkt de laatste drempel voor het voeren van het energielogo te hebben weggenomen. De FNLI rekent er daarom nu ook op dat veel bedrijven het logo gaan toepassen.

De FNLI doelt op de aanpassing van het gebruiksregelement dat betrekking heeft op multi-serveverpakkingen en portiegroottes. Samen met aangesloten brancheorganisaties heeft de FNLI portiegroottes bepaald. Hierdoor kan het energielogo nu worden toegepast op of bij alle verpakkingen voor voedingsmiddelen: zowel single-serve als multi-serve verpakkingen.

De wijzigingen op het reglement worden van kracht vanaf 15 juli 2006.

Een brede uitrol van het logo is volgens de FNLI van essentieel belang voor het slagen van het Convenant Overgewicht.

Reageer op dit artikel