nieuws

‘FDA niet toegerust op bewaken voedselveiligheid

Industrienieuws

Als de Senaat de Uniformity Act aanneemt, gaan in de hele VS dezelfde etiketteringsregels gelden.WASHINGTON – De Food and Drug Administration (FDA) is onderbemand en niet in staat om de voedselveiligheid goed te bewaken. Dat heeft een voormalig medewerker van de dienst gezegd.

De gepensioneerde William Hubbard, die 33 jaar in dienst was bij de FDA, deed die opmerkelijke uitspraak voor een commissie van de Amerikaanse Senaat. Die moet zich uitspreken over de National Uniformity for Food Act die de etikettering en eisen aan de voedselveiligheid standaardiseert in de gehele VS. De wet is al aangenomen door het Huis van Afgevaardigden.

Volgens Hubbard was in 1972 de helft van het budget van de FDA bestemd voor voeding, terwijl dat nu nog maar ongeveer een kwart is. Het aantal personeelsleden in die periode is voilgens hem nauwelijks veranderd. In 1972 voerde de FDA 35.000 inspecties uit, terwijl dat er dit jaar zo’n 5000 zijn.

Lees ook:
Amerikaans parlement stemt voor uniforme voedselregels

Reageer op dit artikel