nieuws

Faillissementen raken dik 28.000 medewerkers

Industrienieuws

DEN HAAG (ANP) – Zeker 28.473 medewerkers zijn getroffen door de uitzonderlijke grote stijging van het aantal faillissementen in de eerste helft van het jaar.

DEN HAAG (ANP) – Zeker 28.473 medewerkers zijn getroffen door de uitzonderlijke grote stijging van het aantal faillissementen in de eerste helft van het jaar.

Dat betekent een groei van het banenverlies met 28 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK), die woensdag bekend werden.

Hoeveel werknemers daadwerkelijk hun baan verliezen, is nog onbekend omdat een aantal bedrijven een doorstart maakt. Volgens de KvK gingen in de eerste helft van het jaar 4112 bedrijven op de fles, een stijging van 26 procent. Het Centraal Bureau voor de Statistiek maakte eerder deze week al bekend dat een kwart meer ondernemingen zijn omgevallen in de eerste jaarhelft.

Volgens de KvK starten nog altijd veel mensen een eigen bedrijf, ondanks de economische onzekere tijden. In de eerste 6 maanden van het jaar schreven bijna 70.000 startende ondernemers hun bedrijf in. Dat is wel voor het eerst in jaren een lichte daling van 3 procent.
 

Reageer op dit artikel