nieuws

Extra grote zomerdip in baconprijzen

Industrienieuws

Baconprijzen zijn gedaald in UKZOETERMEER – De handelsprijzen van bacon in Groot-Brittannië zijn de afgelopen weken fors gedaald. De zomerdip is dit jaar extra stevig, maar van een structurele prijsdaling is echter geen sprake, meent de Vereniging van Nederlandse Baconfabrikanten.

‘De prijzen in maart en april waren goed, nu zijn ze wat lager. De zomerperiode is altijd wat lastig’, zegt secretaris Richard van der Kruijk van de vereniging. Hij verwacht dat de prijzen eind augustus weer zullen aantrekken. Of de opbrengsten over het hele jaar op het normale niveau uitkomen, is nog moeilijk in te schatten.

De prijsverschillen zijn dit jaar jaar extra groot. Voor de WK was de vraag naar varkensvlees groot en waren de prijzen hoog. De periode daaropvolgend was er juist een veel lagere vraag door de hitte en de zomervakantie.

Vorig jaar werd er voor 368.3 miljoen euro aan bacon geëxporteerd naar Groot-Brittannië.

Reageer op dit artikel